Open Plan Living Area & Separate Office Room, Surbiton, Surrey

Interior Design of an open plan living area and office room for a 1930's house in Surbiton, Surrey undergoing a complete refurbishment.  The open plan area for this redesign was huge and the brief was to create a kitchen, dining and living space in the one area that worked well together but also defined each area individually. The clients also wanted a redesign of a separate office room to create a usable space which did not look cluttered but was able to store a variety of office equipment and materials. 

The design style of choice for both rooms was contemporary but also functional and relaxed.  Due to the vast amount of space, we chose a black kitchen to focus the eye to that specific area but kept it light with off white quartz worktops and a light teal glass splash-back, used not only behind the cooker but also underneath the bar stool area.  We also added accent lighting to specific work areas and to highlight areas of interest.  The living area was again separated by the use of a dark brown leather sofa and accented with splashes of red to provide this area with its own identity.   We also followed this splash of red into the dining area with the introduction of an upcycled G-plan sideboard.  The overall impact allowed for each area to have its own identity but to fuse together with the use of colour.

For the office, the requirement for this room was to be functional but to maintain a relaxed homely feel.  We chose a soft grey (Little Green, French Grey) for this room and had a bespoke shelving/storage unit made in the same colour so it blended with the room rather than stood out.  We added a feature wall in a dark blue/grey (Little Greene, Juniper Ash) to contrast against the grey to keep the room relaxed and homely but spiced this up with a bright magnetic wall map.

HOME